Iubeste si traieste acum!! Ai doar o singura viata !!



  Se spune ca viata iti repeta mereu aceasi lectie pana cand o inveti. De multe ori ne intrebam de ce ni se intampla anumite lucruri, de ce trebuie sa suferim pentru a cunoaste fericirea? Nu este oare un paradox? Sa nu apreciezi fericirea decat dupa ce ai trecut prin suferinte, incercari si alte teste la care viata te supune?

  De multe ori ne sabotam singuri. In dragoste cat si in viata. Nu ne dam seama ca traim dupa un tipar bine definit si ca facem aceleasi greseli, mereu si mereu,,,asteptand rezultate diferite.

  Am citit de multe ori ca programarea mentala incepe din copilarie. Traim in oglinda parintilor nostri, preluam din temerile si conceptiile lor de viata. O buna bucata din viata, facem alegeri  prin prisma experientei lor de viata, indrumati de ei. Cand ajungem la maturitate ne este greu sa discernem prin judecata proprie ce este corect si nu din gandurile pe care le avem. Ceea ce gandesc, oare chiar asa cred? Sau asa mi-a fost insuflat sa cred?? Cateva exemple sunt religia, conceptiile despre sex, bani, prietenie, familie,,

Nu spun ca este gresit, ca educatia de acasa nu a fost una de calitate, ca parintii nostri nu sunt niste exemple bune si modele deme de urmat, departe de mine gandul. Spun doar ca ar fi bine, sa stam sa reflectam ce nu merge, ce am putea schimba si imbunatati. Ca este timpul sa invatam din lectiile noastre, sa schimbam ceva in modul nostru de gandire.

  Trebuie sa avem curajul sa traim, sa incercam, sa testam si sa invatam pe propria pe piele si chiar sa gresim. Sa iesim acolo in lume si sa riscam. Sa ne luptam pentru ca visele noastre sa devina realitate si sa nu renuntam niciodata din cauza fricii. Nu conteaza ce spun cei din jur, oricat de imposibil ar parea visul tau, mergi mai departe. Daca crezi destul de tare, daca credinta ta va fi de nestramutat in ciuda tuturor greutatilor pe care le intampini, el va deveni realitate.

  Nu am sa te mint, fiecare lucru are pretul lui. Nimic nu se intampla fara putin efort, fara sa versi cateva lacrimi. Vei cunoaste suferinta si vei vrea sa cedezi si sa lasi totul balta. Vei avea multe incercari, vei cunoaste oameni de tot felul in drumul tau,buni sau rai. Te vei pierde si pe tine, ca sa te regasesti mai puternic, sa te ridici si sa lupti in continuare. Iar intr-o zi cand vei reusi, cand vei ajunge acolo unde iti doresti.. iti vei da seama ca nu visul este cel important, ci calatoria, iar cel mai mare dar pe care l-ai castigat esti TU insuti.

  Nu lasa sa treaca viata pe langa tine, traieste acum, traieste fara frica. Iubeste, sufera, indragoste-te din nou, da tot ce ai mai bun din tine si niciodata nu trai cu jumatati de masura. Tot ce ai acum, clipa de acum este cea mai importanta, nimic nu se intoarce si nimic nu ramane mereu.


Comentarii